9 сент. 2018 г., 09:06

Септември 

  Поэзия
322 1 3

Страшен беше не Разпети, страшен беше Слепи петък*

 

Съзвездия като съцветия

избухват

на Шести септември.

А после идва Девети

Разпети Петък.

Земята ще побере ли

свистящите черни комети

сред дим от въздишки

под рухнали сводове

в утрото пищно

на Ден Единайсти?

Земни страни и народи,

покайте се!

И сред безлюдната водна пустиня,

измила въздишки и кърви,

отново Духът ли ще броди

в света ни преминал?

Ще бъде ли, Боже, отново

Ден Първи?

 

9.09.2018

© Мария Димитрова Все права защищены

* За съжаление не помня автора на цитата в началото и не успях да го открия в Интернет, за което се извинявам.

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??