Страшен беше не Разпети, страшен беше Слепи петък*
Съзвездия като съцветия
избухват
на Шести септември.
А после идва Девети
Разпети Петък.
Земята ще побере ли
свистящите черни комети
сред дим от въздишки
под рухнали сводове
в утрото пищно
на Ден Единайсти?
Земни страни и народи,
покайте се!
И сред безлюдната водна пустиня,
измила въздишки и кърви,
отново Духът ли ще броди
в света ни преминал?
Ще бъде ли, Боже, отново
Ден Първи?
9.09.2018
© Мария Димитрова All rights reserved.