5 янв. 2007 г., 12:17
Най-добър приятел ми е изгревът, когато идва към 6 сутринта и се събужда в мене скитникът с чаша кафе, ароматно, в ръка! А се прозяваме двамата мудно, слушайки сънените вълни "Да изгрееш никак не е трудно!" - звънливо напяват неговите лъчи. Той всяка сутрин ми казва, че аз на бурята съм сестра и колко тя е смела ми разказва, но аз от нея била съм по-добра! Аз всеки път му отвръщам, че бурята от мен е дваж по-благородна, разплакана се втурвам и го прегръщам, и не се чувствам вече самотна: -Хайде,трябва да тръгвам! Ти се топиш! -Почакай още минута със мене, преди в ежедневното до заспиш! - Аз за тебе съм само едно бреме!... -Недей да униваш в изкуствена драма! -Аз съм това, което сама си създавам!-Вече си достатъчно голяма! - Сестра съм на бурята, но не те притежавам! ... Понякога, слушайки своите стъпки, отдалечаващи се от вълнолома, чувам на изгрева шумните глътки, с които ме изпива като отрова... Тогава съм като бурята силна, която тихо и властно възпламенява, после се размазвам - като боята акрилна, защото изгревът преди пладне умира...
Следующее из категории
Следующее автора