Красива е като северна звезда,
посочваща напред пътя към дома.
Очите ѝ са две такива звезди.
Съзвездие вътре дълбоко блести.
Самата тя сякаш студена луна,
светеща със яркост високо сама.
Искам да съм като тъмната вода,
мене да докосваш с твойта светлина.
© Никола Станиславов Все права защищены