Красива е като
северна звезда,
посочваща напред
пътя към дома.
Очите ѝ са две
такива звезди.
Съзвездие вътре
дълбоко блести.
Самата тя сякаш
студена луна,
светеща със яркост
високо сама.
Искам да съм като
тъмната вода,
мене да докосваш
с твойта светлина.
© Никола Станиславов Все права защищены