Не знам, доколко е изкуствен
”изкуствения интелект”,
но оня ден реших да пусна
във Фейса, моя нов памфлет,
а “интелектът”… ми отказа,
и нито ред не ми качи!
Блокира ме… и ме наказа
за четири работни дни.
Не се зарадвах на “късмета”
с “безцеремонния робот”
Куплетът бе, за две момчета
”милеещи” за тоз народ.
За Кирчо… и Асенчо бяха
фриволните ми редове:
Без нищо лошо, без заплаха
и без фатални грехове.
Аз хвалех в тях делата техни,
победите им тук и там:
със труд постигнати успехи
окичени с любовен плам.
За Кирил… бях написал ода,
един лирично дълъг ред:
Как бачкат с Лена за народа
в един “овален” кабинет.
Василев пък го бях джиросал
до Спецов на един купон.
Със сенчици го бях варосал
и с ярко розов панталон.
Не знам защо, но “интелекта”
словата ми не одобри.
Навярно бях сгрешил обекта,
за който правех си шеги.
Юри Йовев
Май 2024 г.
© Yuri Yovev Все права защищены
Едва ли, те ще разберат
изкуствените рими.
Те днеска, нищо не четат,
дори не гледат филми.