Той отвори и видя.
Шапка нямаше, но пред вратата
има купчина листа.
Листата прекалено заедно
стояха пред отворена врата.
Беше ден, но беше хладно.
Беше сам, а беше хладно.
Шапка нямаше и беше хладно.
Листата бяха заедно.
Загледа той листата. Бавно.
Кой ли той желаеше от другата страна?
Кой ли го желаеше от тази – никой.
Желаеше ли той листа?
Не питай.
Сигурно.
Загледаха листата него.
‘Нямаш шапка. Ако искаш, влез.’
Но той отказа и остана.
И без шапка, и без...
© Декември Все права защищены
стояха пред отворена врата."
Здравей,Декември, с шапка или без
(момче или момиче)пишеш хубаво...
Дори листата есенни творят поезия
Добре дошъл,от мен.Дано ти е уютно.