22 oct 2010, 20:21

Шапка 

  Poesía » Otra
593 0 1

Той отвори и видя.

 

Шапка нямаше, но пред вратата
има купчина листа.
Листата прекалено заедно

стояха пред отворена врата.

 

Беше ден, но беше хладно.
Беше сам, а беше хладно.
Шапка нямаше и беше хладно.
Листата бяха заедно.


Загледа той листата. Бавно.

Кой ли той желаеше от другата страна?
Кой ли го желаеше от тази – никой.
Желаеше ли той листа?
Не питай.
Сигурно.

 

Загледаха листата него.
‘Нямаш шапка. Ако искаш, влез.’
Но той отказа и остана.
 И без шапка, и без...

© Декември Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Листата прекалено заедно

    стояха пред отворена врата."


    Здравей,Декември, с шапка или без
    (момче или момиче)пишеш хубаво...
    Дори листата есенни творят поезия
    Добре дошъл,от мен.Дано ти е уютно.
Propuestas
: ??:??