31 мая 2009 г., 10:12

шарен 

  Поэзия » Другая
554 0 0

Шарен е светът, шарен бе моят ход по своя път.

По цветния път на дъгата живот срещах

хора различни, както колелото неуморно се върти,

така в живота ми всеки от себе си остави следи.

И спирах се, лутах се, тук и там,

на всеки по нещо исках да дам,

някои вземаха повече, други пък нищо.

В този шарен път на живота мой

не срещнах само хубави неща,

срещнах и предателства, измама и лъжа,

но тях познах ги по болката,

която оставиха в моята душа.

Простила тя, душата, продължава,

чернилката зад себе си оставя

и смело крачи по шарени пътеки,

гордо вдигнала глава.

Знае, различните хора имат различна съдба.

Шарен е светът, шарен бе моят ход по своя път.

 

© Нана Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??