3 июл. 2023 г., 19:14

Шарен ден като мен 

  Поэзия
659 4 17

Денят е шарен, весел като мен.

С моряшка шапка тичам украсен.

Поглеждам все към морските вълни:

– Недей лежа на плажа, а стани!–

 

ми казват и летят безспир напред.

Поръчвам си трицветен сладолед

и гоня ги, когато го изям,

и цяло лято с тях съм, тук и там.

 

Живея си щастливо и добре

на родното обичано море.

Ще стана като татко смел моряк,

зове ме дълг свещен и няма как.

 

Но може да съм доктор знаменит,

ловец не едър и опасен кит

или писател детски и велик.

Затварям си очите и за миг

 

се виждам вече мъдър и голям.

Какъв ще стана утре? Не, не знам.

Но знам, че всеки следващ шарен ден

прилича ми досущ, съвсем на мен.

 

© Милена Френкева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Шарен ден »

4 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??