18 авг. 2018 г., 20:25  

Шарената котка - есента 

  Поэзия » Пейзажная
549 12 27

Лято, лято, пъстър панаир,
люлки, смях и пеещи каруци,
дълги дни, уханни нощи, мир,

топъл дъжд и влюбени капчуци.

 

Птица, цвят и дъхава трева,
щурчовата песен, до премала,
плахата надежда - есента,
още е далече. Зад превала.

 

Лято, лято, златна светлина,
пръсната нехайно по земята.
Шарената котка - есента,
лист отбрулен гони  във тревата...


 


 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??