24 февр. 2023 г., 20:44  

Шепа пясък 

  Поэзия
151 3 3

ШЕПА ПЯСЪК

 

... този свят все нявга ще зачеркне в речника си думата война,
ще се моля в Българските черкви да е Мир, Любов и Светлина,
хората край мен да бъдат братя! – да е светъл дългият им Път,
и добра Надежда да им пратя, че за нас си мисли Бог – Отвъд,
милиарди шпроти във консерви! – тикнати сме във един капан,

 

даже няма смисъл да се нервим, всичко си върви по Божи план,
днес един се ражда, друг умира, трети е безсмъртен – и велик
в бездните безмълвни на Всемира всички пишем краткия си миг,
Пясъкът ми през дланта изтече – срутвам се в калта на колене.
Този свят наистина е вечен! – само дето ние в него! – не.

 

24 февруарий 2023 г.
гр. Варна, 20, 45 ч.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??