12 нояб. 2023 г., 01:34

Шепичка Любов 

  Поэзия
103 2 1

ШЕПИЧКА ЛЮБОВ

 

… със цялото смирение и кротост, с които още дишам на света,

присядам на дивана в поза лотос – и книжица начевам да чета,

додеяло ми е от кама сутри! – в които да съм палаво момче,

и все по-безпощадно всяка сутрин през мене кротко Времето тече,

наясно съм, че няма да ме има – епохи, ери! – низ от векове,

 

че утре и несръчната ми рима в безмълвните пространства ще снове,

мъдрец ли бях? – или във мен глупакът във стихчета направо се оля? –

и дяволите в Ада ли ме чакат? – или ще хлътна в Райските поля.

И Господ през пространствата незрими не ми изрече своя Благослов.

Но аз за всичко, дето предстои ми, ще му протегна шепичка Любов!

 

11 ноемврий 2023 г.

гр. Варна, 12, 40 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??