31 авг. 2019 г., 10:22

Шлойме черпи 

  Поэзия » Юмористическая, Гражданская
668 1 3

Пийте - от зарана до забрава!
Пийте - пък каквото ще да става!
Гласовете пуснете! - Във ярост и в смях!
Пък после легнете. - Кой сам, кой във грях.

 

Утре още ще пиете - пак до забрава.
И пак ще да вдигате улична врява.
И пак ще заспите в потящ се покой.
Че вдругиден чака ви следващ запой.

 

Кажете ми, вчера, кой колко изпил е?
Къде е повръщал? То гордост нали е?
Кой от колко годишен се друса и пие?
Похвалете се, после някой да свие!

 

Търговецът - гърбав, потрива ръце -
добитъкът кротко бутилки пасе.
За пиене стинки от чичо Моше,
но нейсе - подай и на мене шише. 

© Танчо Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??