9 окт. 2008 г., 17:34

Щастие 

  Поэзия » Любовная
660 0 1
                                          ЩАСТИЕ

       
Изтече бързо между пръстите ми младостта.
        Ръцете първи се предадоха и заявиха на света,
        че остарявам.
        Но очите ми си останаха същите, не помръкнаха.
        И заискряват сега, само щом си помисля за теб!
        А ти - откъде дойде в моя свят?
        И защо ме обсеби такава?
        И защо ме накара от първия поглед да чувствам,
        че сърцето ми не остарява.
        И отхвърля годините, за да стигне до тебе -
        и там да остане...
        Целуваш ръцете ми сухи и сбръчкани,
        докосваш лицето ми с трепетни пръсти
        и аз онемявам...
        И си мисля притихнала - дяволско щастие е това -
        да ти върне небето стократно
        за празните нощи,
        за ръцете, остарели без нежност и ласка,
        за сърцето, изтормозено да чака на този свят
        щастие...

© Дияна Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??