Семейно положение - ерген.
В годините на прехода - самотен!
По някои стандарти - разорен.
По други е... достатъчно имотен.
Живее - на последния етаж
в една панелка близо до реката.
За пенсия, не е натрупал стаж.
Без зимни гуми - кара си колата.
Постелята, дели си с котарак.
Скопена, породиста черна котка.
Съседите го смятат за глупак!
С колежки не излиза на разходка.
Събира се, понякога с жена -
Едно и също грозничко момиче.
Обича да рапира през нощта,
и в парка край реката да потича.
Не пуши, но обича алкохол,
и често в Под върбите се напива.
Понякога се шляе в някой мол,
и търси там принцеса по красива!
Работи извънредно всеки ден.
Спестява всяка зима за чужбина.
Мечтае да замине край Аден!
Там с китова акула - да се снима.
Животът му е скучен сериал,
далеч е от - сапунени - боклуци.
Затънал е с годините в печал.
Нервира се, че няма вече внуци!
Но ето че в един чудесен ден,
край него спира дълга лимузина.
Мадамата е с хубав, южен тен,
и кани го в Майорка да заминат.
Освен това е с хубави крака!
Харесва сред акулите да плува.
Умее - да приготвя мусака,
и може денонощно да спортува.
Ергенът - проявява интерес.
Зарязва свойто бъдеще нещастно.
Мадамата е с хубав Мерцедес!
А виното в Майорка е прекрасно!
Започва да сънува чуден сън!
Намерил е - на щастието ключа!
Дъгата е - навсякъде навън!
Годините на прехода приключват.
Но нещо в този Рай не е наред.
Измъчва го - носталгия - голяма!
Котката му липсва следобЕд.
А грозното момиченце го няма!
От липсите - главата го боли!
Омръзва му да плува сред акули.
Мъгла в дъгата почва да вали,
а вятърът, със всички сили брули!
Ергенът се прибира у дома.
Там котката го чака на перваза.
Момичето пристига на мига,
и слънце над реката се показва!
......
След няколко недели, е в Аден.
С девойката над залезите плуват!
Ергенът, е напълно прероден!
На пясъците, двама... се целуват!
Юри
Йовев
Ноември
2020 г.
© Yuri Yovev Все права защищены
Благодаря ти! 👍