Хамстерчета черно-бели
в къщичка една се сврели,
и надничат все от там,
морковче дали ще дам.
Сбръчкват си нослета двенки,
и с мустачета антенки
първо си сканират пая,
после спретват си гуляя.
Светльо - снажният ерген,
Тони - скромният левент,
хапват само диетична,
те, храна екологична.
Хрупат морковчета, дюли,
ряпа, зеле и марули,
ядки всякакви дори
с екзотични миризми.
Тези рошковци най-сладки,
слабост са на кака, батко,
и щастливци са с джакпот
в целия си... миши род.
Щом се хранят здравословно,
ще живеят безусловно,
дълго, дълго кат` орли,
до... дълбоки старини.
© Таня Мезева Все права защищены