1 сент. 2010 г., 19:57

Ще бъда и грешник 

  Поэзия » Философская
585 0 5

 

 

 

Ще бъда и грешник,

защото така съм създаден!

Макар да желая да бъда добър и безгрешен...

Но моят билет е от люлката още издаден...

И опит за смяна направо изглежда ми смешен...

 

Кога ще потегля?

Не пише ни час, нито дата...

А аз пък отдавна към туй интерес не питая...

И тъй си живея, оставил билета оттатък  –

на рафта в бюфета,  във ъгъла нейде накрая...

 

Сега съм спокоен.

По-синьо небето изглежда.

И все по уханни цъфтят и множат се цветята.

И все по-красива в мен гуши се топла надежда.

И все по-прекрасна изглежда под мене земята...

 

Какво, че съм грешник!

От всичко да вкуся желая!

За мен всеки миг е прекрасен, дори да е кратък...

Аз искам и грях,

и любов

да изпитам докрая!

Преди да съм тръгнал...

Преди да съм минал оттатък...

 

01-09-2010

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • За мен всеки миг е прекрасен, дори да е кратък...

    прилича ми на рецепта за истинското щастие!!!
  • Аз искам и грях,
    и любов
    да изпитам докрая!
    Преди да съм тръгнал...
    Преди да съм минал оттатък...

    Дай Боже всекиму да ги изпита!
    Поздрави, Жоро!
  • ВЕСЕ, ПРАВА СИ - НАЙ-МИ ОТИВА ДА СЪМ ГРЕШНИК! И ПО-ВАЖНОТО Е, ЧЕ МИ ХАРЕСВА!!!!ПРИВЕТИ!!!
  • Ама пък ти отива, грешнико!
  • Силно !
Предложения
: ??:??