26 мая 2019 г., 17:31

Ще бъда себе си 

  Поэзия
768 4 8
 

Очаквате от мене да съм друга -
с усмивка кротка, да прощавам грешки,
да съм почти безупречна съпруга,
почти светица в образа човешки...

 

Очаквате сълзите да прикривам
и думите хапливи да преглъщам.
Не мога все крилете си да свивам!
Не съм родена да живея в къща!

 

Домът-мечта е късчето небе,
където смело в мислите политам.
И нужни са ми само чифт криле,
безкрайността и свобода на птица...

 

Не искайте от мене да съм друга!
Не смейте и небето да ми вземате!
Не мога да съм образец-съпруга.
Тогава просто няма да съм себе си...

 

© ВАНЯ СТАТЕВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??