23 июл. 2019 г., 00:28

Ще ме милват ръце на Жена... 

  Поэзия » Любовная
627 5 4

Да Ви кажа честно на всички - 

Бих измълчал своето щастие. 

И молитви към Го̀спод, наричал съм - 

завистта да не ме урочасва... 

Да се пукат душмани от яд! 

Любовта си аз няма да скрия. 

Нахранете си вълчия глад! 

(Само болните кучета вият.) 

Не скимтете от жажда за чуждо! 

Щом от мъртвите сам се завърнах, 

значи някому бил съм тъй нужен, 

толкоз счупен да ме прегърне... 

Не ламтете за моята радост! 

Аз изстрадах я со̀лно с очите. 

И си носих кръста до кладата, 

мъченик, да ме видят злините... 

Не посягайте ребром с ръце! 

Не грабете от моето "нямане!" 

С обич имам пълно сърце 

и душа на любов тъй, отдадена... 

Оставете го мойто богатство! 

То побира цял един свят! 

Аз горя, и когато угасна, 

ще ме милват ръце на Жена... 

Да Ви кажа, честно на всички - 

Намерете се в мрака - с надежда! 

Светят тези, които обичат! 

Без любов никой сляп не проглежда!.. 

 

Стихопат.

 

 

 

© Данаил Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Намерил си щастието и любовта в тези ръце, значи си много, много богат! Поздравления!
  • Ау, антиджендърско - ще го милват ръце на жена...
    Сериозно - хареса ми!
  • "Намерете се в мрака - с надежда!
    Светят тези, които обичат!
    Без любов никой сляп не проглежда!.."
  • Щастливи ще са тези женски ръце, които ще милват мъж като теб! Чаках с нетърпение поредния ти стих, Ще ми липсваш много ако замлъкнеш - дори от щастие!
Предложения
: ??:??