5 июл. 2009 г., 18:13

Ще ме потърсиш 

  Поэзия
1129 0 27

 

 

Ще ме потърсиш под дъжда - разплискан, безразборен

и като луднала река, попила в жаден корен,

ще вляза в топлите недра на твойто мъжко лято,

изстрадана като съдба на прокълнато злато.

 

Ще ме откриеш във цвета на първите дръвчета,

които посади в пръстта на дългата несрета

с надеждата, че от плода ще капне капка радост

с вкуса на минали лета - горчивина и сладост.

 

Ще ме посрещнеш на брега на някой летен спомен

с неказан стих и стрък цветя - за празник, не за помен.

И в зимата ме потърсù - напук на студовете,

за теб от миналите дни ще пазя плод и цвете.

 

 

© Галена Воротинцева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??