24 окт. 2010 г., 12:38

Ще можеш ли... 

  Поэзия
443 0 0

Ще можеш ли...

 

Ще имаш ли търпение и вярност,
слънчево-усмихната сълза,
която може да убива тягост -
даже въплътена в тишина?
Ще можеш ли с усмивка или дума,
облачно-щастлива и една,
да прогониш епидемия на чума -
да залостиш временно река? 


Ще бъдеш ли блажена справедливост,
закриляща с всевластваща ръка?
Не можеш - ще опитваш мълчаливо
да удавиш злото в самота.

© Цвет Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??