5 сент. 2018 г., 07:35

Ще понеса аз цялата вина 

  Поэзия » Любовная
441 11 9

Ако след теб, след болката, се вдигна.

Ако след тебе пак износя плод.

Това е вече нещо. И ми стига.

Това е вече повод за живот.

                                  Камелия Кондова

* * *

Душата  ми  сънува  тишина.

Взривяваш я със тежки  думи:

"Не съм  за тебе точната жена...

Било е грешка  помежду ни!..."

 

Дори да носиш хиляди вини,

крила на ангел аз да имам,

как да те спра със "Остани!",

когато обещаваш зима?...

 

А в роля на фаталната жена

не влизай, тя не ти отива!...

Ще понеса аз цялата вина,

крила  на теб,  че  съм пришивал!...

 

Виновен съм и че се влюбих в теб -

за мене беше неизбежно!...

Сега си тръгвам. Със едно сърце

за теб което  пази нежност!...

© Роберт Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??