Аз - по пример взет от татко
ще работя в МеВеРе!
И… съвместно с моя батко,
с белезниците в ръце
ще преследвам тук бандити
сред гета и махали.
Страшно хитри - бабаити
и безсъвестни лъжци!
Сам ще хващам от засада
трафиканти на деца!
С мен, шпионите ще страдат
и ще зъзнат през нощта!
Ако водя бой с престъпник
със доказана вина,
ще му счупя някой кътник
само с лявата ръка!
На безброй ресторантьори
ще им правя протокол,
че са дали - на шофьори
да погълнат алкохол.
Ден и нощ ще патрулирам
сам из нашата страна.
И така ще контролирам
без проблем престъпността!
С батко ми - ще се гордеем
с полицейските значки,
И - с достойнство ще живеем
във държава, без крадци!
Юри
Йовев
Септември
2023 г.
© Yuri Yovev Все права защищены