11.09.2023 г., 18:39 ч.

Ще работя в МеВеРе 

  Поезия » За деца
467 6 17

Аз - по пример взет от татко

ще работя в МеВеРе!

И… съвместно с моя батко,

с белезниците в ръце

 

ще преследвам тук бандити

сред гета и махали.

Страшно хитри - бабаити

и безсъвестни лъжци!

 

Сам ще хващам от засада

трафиканти на деца!

С мен, шпионите ще страдат

и ще зъзнат през нощта!

 

Ако водя бой с престъпник

със доказана вина,

ще му счупя някой кътник

само с лявата ръка!

 

На безброй ресторантьори

ще им правя протокол,

че са дали - на шофьори

да погълнат алкохол.

 

Ден и нощ ще патрулирам

сам из нашата страна.

И така ще контролирам

без проблем престъпността!

 

С батко ми - ще се гордеем

с полицейските значки,

И - с достойнство ще живеем

във държава, без крадци!

 

 

 

Юри

Йовев

Септември

2023 г.

 

© Yuri Yovev Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Когато порасна, искам да стана... »

4 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??