24 июн. 2024 г., 13:58

Ще стана сянка рижава, лисича 

  Поэзия
177 2 2

И камъните хвърлени небрежно
отскачаха. На сипей се родих,
планински ручей е душата, с нежност
прелива в обичливия ми стих.

Планѝнка съм, в сърцето кремък крия,
неуязвимо е за злобен враг.
За обич съм разковниче, магия,
обикна ли те – слагам таен знак,

да знаят самодивите, сестрите
от пътя ти среднощен да странят
и само сова с поглед любопитен
да те проводи в тайния ми свят.

По кòзите пътеки потърси ме,
в поляните сред дъхави треви...
На всяко цвете шепна твойто име...
невидим враг след тебе ще върви.

Ще стана сянка рижава, лисича
и ще замитам нашите следи.
Когато самодива те обича,
Всемирът звездни пъзели реди...

© Надежда Ангелова Все права защищены

Водата стене, извор ме привлича.
Звездите слезли са в родните поля.
Мантия роса билките облича.
Слънцето подклажда жарава сега.
С китка здравец косата ще закича. ...
  138 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря, Стойчо!
  • Много е съществено, кой пази тила!
    Защото коварни птици и чакали
    дебнат от засада! И сънуват патила
    за горски нимфи, които са заспали!😴
Предложения
: ??:??