9 мар. 2007 г., 11:14

ЩЕ ТЕ ПАЗЯ 

  Поэзия
1365 1 10
           

                  ЩЕ   ТЕ    ПАЗЯ 

Ще те пазя, ако  бъдеш сама в тъмнината,
ако се чувстваш една беззащитна жена,
ако търсиш изгубена пътека в гората,
ако се плашиш от бури и всяка нова беда.


Ще те пазя от злите камшици на лошите думи,
от лъжите, прекършващи човешки съдби,
от мислите черни, тровещи често ума ни,
от обидите, каращи сърце безкрай да боли.


За тебе опора и невидима сила ще бъда.
Ето, за твой вечен пазител се вричам.
Не искам за себе си само  аз да те пазя,
а  и за света, когото тъй много обичам.

© Васил Георгиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??