25 сент. 2009 г., 08:52

Ще те посрещна 

  Поэзия
652 0 1

Ще те посрещна там –

                             в отвъдното

след хиляди луни.

По усмивката ще ме откриеш

                            между другите.

 

Ще те чакам там –

с душата си да те  обичам.

Ще ме познаеш по очите.

Може страшно да ти загорчи

от думите ти премълчани.

И може страшно да те заболи.

Не се плаши –

ще излекувам старите ти рани,

и тъй пречистен ще те приведа

                              през тръните.

 

Ще бъдеш нов и прероден.

И непознат ще те откривам пак.

Ще бъдеш само мой

                         и укротен,

                         и покорен от мен,

                         и непокорен.

 

Аз ще те чакам там –

                           в отвъдното.

Когато си готов - ела при мен!

© Ваня Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??