8 сент. 2010 г., 21:27

Щом остарея 

  Поэзия » Любовная
760 0 5


Ще ме гледат ли със същия възторг очите ти,

когато остарея безнадеждно

и Времето безжалостно чертите ми

измачка със престорена небрежност?

 

Ще ме желаеш ли тогава - с променено тяло,

заровило предишните пожари,

в които тръпнещо отдаваше се цялото

и ти го вземаше - със  риск да се опариш?

 

Дори когато като църква остарея,

душата ми ще си остане млада.

А ти обречен си единствено на нея,

напук на Времето, незнаещо пощада.

 

Вземи душата ми - една Вселена.

Тя вечно ще е с тебе. Ти - със нея.

И красотата ù непроменена

ще свети все така за теб... когато остарея...



© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??