18 июн. 2007 г., 18:24

Щрих 

  Поэзия
852 0 3
                                                              Щрих

Елегантно с финес
времето ни прегръща,
авантюрно забързано и с копнеж,
в щрих и печат на автопортрет.

Оптимистично, колоритно-бяло,
поетът, уж свободен,
сонети извайва и реди, безсмъртно тленен
света да спаси, от бури да ни утеши.

Безразлично, световно-известно,
маскарадът с роли ни дарява,
от люлката се учим
как кошмарите рутинно да приспим.

И забравяме, че не в змията е вината,
в страха ни остава си бедата...!

© Айбигел айбигел Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??