31 янв. 2017 г., 18:48

Щрихи на сбогуване с нищото 

  Поэзия » Другая
451 2 19

Рано слънцето ранило,
станало да се умие.
Минзухарчета нашило
покрай грейнали иглики.

Тича, срича синевата

строфите на нова пролет.
С пух накичи необятът
почернелите тополи.

 

Стичат капчици в олука,
диплят в локвите брътвежи,
шумки листнали шушукат,
и пробуждат таралежи.

 

Ех, какво ми е небето –
в светлосиньо насинило
умълчаните тепета
и замисленото било!

 

Ръси златни песъчинки –
дар от Божии зеници.
Дрипят зимни паяжинки
приливи от звездни птици.

 

И да тръгнеш ли нататък,
дето слънцето извира.
Може пътят да е кратък.
Но от смърт не се умира.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??