По жиците на словореда
кацат звездокрили птици!
В душа изстрадала и бледа
ръсят те безчет искрици!
Лумва огънят във нея!
Гали блясъкът очите!
Искаш още да живееш,
да догониш си мечтите!
Че животът – вода в шепа –
между пръстите изтича,
а Злокосата – нелепа –
все от ъгъла наднича!
© Исмаил Али Все права защищены