10 мар. 2008 г., 19:25

Симфония за дъжд и раковини 

  Поэзия » Любовная
1023 0 28

С акордите на птица ще си тръгна.
Симфония за дъжд и раковини.
Пенливата вълна ще ме прегърне,
а дюните от обич ще се сринат.

С брега ще се сбогувам - като с мама...
Плачът му ще потъва - тъжна котва.
И ехото от любовта на двама
ще се удави в топла лятна локва.

А призори (когато най е тъмно)
оркестър от щурци ще дирижирам.
Такава ще ме видиш. И ще съмне.
А после... в раковини ще ме дириш.


10.03.2008 г.
Дарина Дечева

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??