Той се мислеше за пръв
между първите поети.
Закален с хайдушка кръв!
Едноокият сред слепи!
Но - в съветската война
интересът го заклати
към - съветската страна
и съветските солдати.
Любовта му към Москва
стана користна и сляпа.
С явен култ към личността
и делата на сатрапа.
Той прегърна мерзостта
на съветските поети.
С пропаганда… и слова
за наивници и слепи.
Взе да хули бежанци
и държави влезли в НАТО.
Всички негови лъжи
му се плащаха… богато!
Но, чувалите с пари
от сибирските полета,
Путин взе… да ги пести
за снаряди и ракети.
Секна кранчето докрай
тук на своите агенти.
Пък творецът - глашатай,
го лиши от дивиденти.
Мигом нашият герой
друга песен взе да пее:
Срещу кремълския строй
синьо знаме вече вее!
Стана - първи атлантик
между първите поети.
Срещу дребния мужик
пише всеки ден памфлети.
Юри
Йовев
Февруари
2023 г.
© Yuri Yovev Все права защищены