15 июл. 2013 г., 22:34

Сирак 

  Поэзия
495 0 3

  

С И Р А К

 

Какво е да си бездомен?
Какво е да си отраснал без прегръдка?
Какво е във всеки сетен час да се надяваш за милувка?
Какво е в леглото вечер самичък да заспиваш?


Израстваш по сиропиталища.
Гледан си от чужди хора,
а майка ти незнайна създава още роби!
Да си сирак не е песен, а борба към пътя неизвестен.

Питаш се, с какво ли Бог те наказа.
Защо точно теб избра да носиш тази проказа.
Знаеш ли, от теб ще стане силен и борбен човек,
защото разбираш всъщност кое най-стойностното в този век.

Завиждаш на децата с родители, с баби и дядовци.
Завиждаш им на  скъпите вещи.
Завиждаш им на топлината и уюта
и усмивките горещи.

  Да си дете и без семейство не е лесно!
Бях малък и невинен, за семейство аз копнях.
Пораснах и станах крадец безобиден,
но майчини очи така и не видях!

 


© Десислава Любомирова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??