3 сент. 2024 г., 06:19

Сиромашията дебне 

  Поэзия » Другая
66 0 0

Сиромашията дебне на прага,

излезеш ли навън,

ще те грабне веднага.

Преди живеехме в изолация,

а сега сме в тотална инфлация.

 

Отиваш да пазаруваш

с двадесет лева,

а се връщаш с два,

и до края на седмицата

се мъчиш да оцелееш едва-едва.

 

Още колко така може

да изкара човек?

Ден? Два? Пет?

Или десет?

Но със сигурност не и век!

 

Има само два

начина за спасение:

или заминаваш за чужбина,

или после ще пишат за теб:

'' Вчера се спомина'' . 

© Венета Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??