Сиромашията дебне на прага,
излезеш ли навън,
ще те грабне веднага.
Преди живеехме в изолация,
а сега сме в тотална инфлация.
Отиваш да пазаруваш
с двадесет лева,
а се връщаш с два,
и до края на седмицата
се мъчиш да оцелееш едва-едва.
Още колко така може
да изкара човек?
Ден? Два? Пет?
Или десет?
Но със сигурност не и век!
Има само два
начина за спасение:
или заминаваш за чужбина,
или после ще пишат за теб:
'' Вчера се спомина'' .
© Венета Всички права запазени