Очакване е второто ми име...
Събуждам се нощем
прегърнала нищото,
замръзнала, зъзнеща
в пеперуден пашкул.
Луната разказва ми
своите сънища,
които никой друг
на света не е чул.
И много сиротно,
и страшно усойно е
в огромната паст
на самотното ложе.
Отдавна те чакам,
не искам спокойствие,
Луната ми свети,
но да ме стопли не може,
не може...
© Славяна Все права защищены