19.02.2017 г., 22:16 ч.

Сиротна нощ 

  Поезия » Любовна
1155 2 7

                               Очакване е второто ми име...

 

Събуждам се нощем

                     прегърнала нищото,

замръзнала, зъзнеща

                     в пеперуден пашкул.

Луната разказва ми

                     своите сънища,

които никой друг

                     на света не е чул.

И много сиротно,

                     и страшно усойно е

в огромната паст

                     на самотното ложе.

Отдавна те чакам,

                     не искам спокойствие,

Луната ми свети,

                     но да ме стопли не може,

                                                 не може...

 

 

       

© Славяна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??