25 мар. 2010 г., 19:33

Скитници-милионери 

  Поэзия » Любовная
641 0 11

СКИТНИЦИ-МИЛИОНЕРИ

                                на Гюлчин и Георги

 

Мой принце вълшебен,

мой тъжен юнако,

за двама удари дванайстият час,

дворецът изчезна

безследно във мрака

и Черната Фея взе всичко от нас.

С вихрушка завя ни

и тук ни изпрати,

навлече ни дрехи на неми слуги,

със кикот навря ни

във чужди палати,

на друг цар да служим от тъмни зори.

Навярно съдба е

така да се случи:

да почнем от нищо в дванайстия час.

Ех, трудно това е,

но тъй ще научим

дворец да издигнем дълбоко във  нас,

 на трона да сложим

 онази искрица,

 която крепи ни и топли сега

 и с нея да можем

 дори до звездите

 да стигнем, щом искаме точно това.

Затуй не тъгувай,

че бил е измама

 уютът предишен във твоя палат.

Днес важно е друго:

че тука сме двама!

Ти тръгваш от нула - неземно богат!

 

                                                       Мадрид, 2005 година

 

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??