3 февр. 2024 г., 20:40

Скок над бездна 

  Поэзия
285 3 8

Зад маската се крие страх

и зъби се, изглежда вечен,

но той е само лепкав прах,

сред вяра в Бога е обречен.

 

Къде е вярата, къде,

в света мамона заобичал,

страхът живота ни краде

и с криви маски ни окичва.

 

А вътре в нас, дълбоко Бог

ни чака кротко да открием,

че вярата – над бездна скок,

възможна е и ще изтрие

 

в душата всеки жилав страх

и коренът му стар отсича,

и в битка влиза с всеки  грях,

че Бог безкрайно ни обича.

 

Без маска сме с човешки лик,

сърцата ни летят щастливи,

а вътре нежния език

на вярата ни се разлива.

© Милена Френкева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Какво се крие зад маската, която хората слагат »

11 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??