Защо ли се съмнявам,
че водата е вода?
Защо се чудя
мокра ли е таз роса?
Защо се питам
как Земята се върти?
Или какви са
слънчевите лъчи?
Защо ли не мога аз да разбера,
всичките чудеса на нашата Земя.
Ах, как искам да ги прибера,
на скрито, вътре, в моята душа.
И всеки път, когато се натъжа,
да се сещам за тяхната красота
и да изтръгвам всичката си тъга.
.
© Пламена Добрева Все права защищены