Аз търся да открия:
Най-тъмния фон на мрака.
Там в ъгъла да се скрия,
с мисълта, че никой не ме чака.
Но дори и там...!
В най-черното на чернината.
Пак по-черна ще се отличава в мен душата.
Аз търся да открия,
Той, самият Дявол.
Лошото във мен, ще се опитам да прикрия.
Застанала до него, ще Ви се престоря на приятел.
Но и тогава, демони страшни...
над мен ще почнете да се кланяте!
Ще усетите мойта остра сила.
Ще целувате краката ми прашни.
И онзи, вече "никой" до мен...
от страх стомахът му ще почне да се свива.
А аз, застанала на мястото си,
да бъда от Дявола пò Дявол.
Този, който само с мисълта си те убива.
© Весли Векселбергерова Все права защищены