7.09.2008 г., 8:40 ч.

скривалище 

  Поезия
1012 0 3

Аз търся да открия:

Най-тъмния фон на мрака.

Там в ъгъла да се скрия,

с мисълта, че никой не ме чака.

Но дори и там...!

В най-черното на чернината.

Пак по-черна ще се отличава в мен душата.

Аз търся да открия,

Той, самият Дявол.

Лошото във мен, ще се опитам да прикрия.

Застанала до него, ще Ви се престоря на приятел.

Но и тогава, демони страшни...

над мен ще почнете да се кланяте!

Ще усетите мойта остра сила.

Ще целувате краката ми прашни.

И онзи, вече "никой" до мен...

от страх стомахът му ще почне да се свива.

А аз, застанала на мястото си,

да бъда от Дявола пò Дявол.

Този, който само с мисълта си те убива.   

© Весли Векселбергерова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??