Подавам ти ръка,
чисти бели бисери се сипят,
защото няма лоша мисъл във мен…
Поглеждам те сега,
тъмни кехлибари са очите ,
със блясък неподправен, откровен...
Със думи те теша,
наниз скъпоценен, аметистов,
за теб със верни чувства нареден...
Без сянка от тъга,
с топло е сърцето ми пропито,
и обич с цвят рубинено-червен...
24.11.2006
© Дидислава Все права защищены