4 мар. 2021 г., 14:51

Сладки сънища 

  Поэзия » Любовная, Юмористическая
360 0 1

В очите й - сапфирен кристал, 

грее лазур приказно син. 

Косите - златен къс засиял, 

устните - огнен рубин! 

 

Зъбите й - перли безценни! 

Гръдта й - благороден корал! 

С тези богатства неземни-

бих могъл да съм крал! 

 

До нея друга - с оникс коси. 

Очите - тайнствен изумруд. 

Кожата й от седеф - блести! 

С усмивка - прави ме луд! 

 

Ръцете - искрящо сребро! 

Лице - с блясъка на опал! 

О, Богиньо, за добро, или зло - 

аз отдал бих ти се цял! 

 

Изведнъж се събудих. Двете самодиви

се стопиха, като снежинки върху дланта. 

Около мен бяха стените сиви, 

от възторгът ми нямаше и следа! 

 

Изгледах с яд свойто леговище - 

поне да бях успял да разбера, 

кое от тези две съкровища, 

щях да си избера! 

 

 

 

© Калин Пантов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Началото напмня Хайне:
    ,,Saphire sind die Augen dein,
    Die lieblichen, die süßen.
    (...)
    Rubinen sind die Lippen dein...,,
    Нататък става друго. От двете - ни една. А ако и двете бяха там, пак не лесно. Един лир. герой се беше опреличил на магаре между две копи сено, което не знае от коя да се наяде. И решава да пробва и двете.
Предложения
: ??:??