Събуждаш ли се?
Спи си! Сънят е сладък.
Сънуваш, че летиш,
защо ти е да се събуждаш,
не отваряй очите си,
за да ги пълниш с мизерия.
Заспивай и сънувай
чужди замъци,
сънувай, че са твои
и си ги напълнил с любов.
Сънувай, как не си
намразил ближния,
защото някой ти го е вменил,
че трябва да е разделение,
за да може да владее
и управлява будността ти.
Спи дълбоко,
някой блуден,
покрай теб е буден
и те продава на кило.
Не закачай спящите красавици,
уморени са от мятане из чалготеки.
Силните мъже хвърлят сили
във фитнеса за мускулен релеф.
Спете спокойно, деца!
© Misteria Vechna Все права защищены