1.11.2019 г., 17:32 ч.

Сладки сънища 

  Поезия
377 0 0

Събуждаш ли се? 

Спи си! Сънят е сладък.

Сънуваш, че летиш, 

защо ти е да се събуждаш, 

не отваряй очите си, 

за да ги пълниш с мизерия. 

Заспивай и сънувай

чужди замъци, 

сънувай, че са твои

и си ги напълнил с любов. 

Сънувай, как не си

намразил ближния, 

защото някой ти го е вменил, 

че трябва да е разделение, 

за да може да владее

и управлява будността ти. 

Спи дълбоко, 

някой блуден,

покрай теб е буден

и те продава на кило.

Не закачай спящите красавици, 

уморени са от мятане из чалготеки. 

Силните мъже хвърлят сили 

във фитнеса за мускулен релеф. 

Спете спокойно, деца! 

 

 

© Misteria Vechna Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??