31 дек. 2023 г., 07:48

Слава вам 

  Поэзия » Гражданская
189 1 2

От ,,Алма - Матер"

една мома,

професор по история,

но не с ума,

обеща по Коледа

на моята Родина,

че Москва ще е мачка

след Новата година!

 

Слава тебе

будителко наша!

Слава просветителко

за тая каша!

Слава вам

интелигенти родни!

Слава вам

чуждопоклонни!

 

Нека поколенията

от славата да знаят

кой предаде те Родино,

кой желаеше ти краят!

© Никола Яндов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря, Юри, за оценката и за пожеланието! Бъди жив и здрав и творчески успехи през Новата Година! Весели празници!
  • Адмирации, Никола! 👍
    Весели празници!
Предложения
: ??:??