2 мая 2009 г., 08:44

Славкова гордост 

  Поэзия » Для детей
619 0 8

 

Колко е полезно, Славко

от урока нов разбра

и намисли - за загрявка,

вместо някаква игра

или вкъщи да седи,

днес дърво ще засади.

Па запретна си ръкави -

дупка в двора изкопа,

а донесе дядо Слави

пък фиданка от липа.

Корена ú с пръст зариха

и поляха я - е, да -

малко се поумориха,

ала струва си труда.

Като порасте голяма

Славко с гордост цял живот

ще си спомня - с дядо двама

как садили са дърво!

 

 

 

 

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??